עמוד הבית
אתר הקריה
גלריות
הוסף למועדפים
צור קשר

 

דבר מנהלת הקריה
מידע כללי
לוח צלצולים
מחטיבות לתיכון ל`ב
תקנון חט``ע תשע``ב
מעבר מהחטיבות לתיכון
מצטיינים תשע"ד
מקצועות לימוד
אזרחות
אנגלית
מדעי החברה
ביולוגיה
ביוטכנולוגיה
גיאוגרפיה
היסטוריה
הנדסת תוכנה
כימיה
לשון
מדעי המחשב
מוסיקה
מחול
מתמטיקה
ניהול עסקי
ספרות והבעה
ספורט
ערבית
פיסיקה
פסיכולוגיה
תקשורת
תנ"ך
טפסים
תשלום קרן הורים תשע"ד
הצהרת בריאות
בקשת הנחה
הרשמה שיפור שיבוץ מתמטיקה
שיפור שיבוץ מתמטיקה ואנגלית
טופס להחזר הוצאות נסיעה
כיתת נחשון
בכיתה י' תשע
תוכניות עבודה
פעילות חוץ יא
פעילות בכיתה י"א
פעילות חוץ י תשע
אודות כיתת נחשון
יום צבר
פעילות חוץ יב תשעב
כותבים עלינו
פעילות חוץ י' תשעא
מחוייבות אישית-תעודת בגרות חברתית
כיתה י
כיתה יא
כיתה יב
מקומות התנדבות חדשים
הצטרפות לרשת חברתית מי פה
פולין תשע"ה
הנחיות אחרונות לקראת המסע
רשימת ציוד
אישור טיסה
אמנה חברתית
דף הנחיות מעודכן
הכנה לפולין לוח זמנים
מסלול המסע
מרכז למידה קדם עתידים
מרכז בגרויות לתלמידי קרית עקרון
לקראת בחינות הבגרות לתלמידי קרית עקרון
פינת הזיכרון
עיתון בית הספר
טל לנוער במצוקה
חירום וביטחון
תרגיל חירום בקציר 23.10


כל הדפים

מקצועות לימוד

ביוטכנולוגיה

כיתה י

תוכנית מעבדות


 

תוכנית שעורי מעבדה לתלמידי י ביוטכנולוגיה

התאריך

מספר שעור

נושא המעבדה

מושגים

9.9

1- כיתתי

הצגת תוכנית שנתית

ביוטכנולוגיה מסורתית לעומת

ביוטכנולוגיה מודרנית

הרצאה בנושא :

נשימה ותסיסה

ביוטכנולוגיה מסורתית

נשימה אירובית

נשימה אנאירובית

תא אאוקריוטי,

 תא פרוקריוטי

שמרים

חיידקים 

16.9

2

הצעת שאלות חקר בנושא תסיסת ענבים

1. כיצד משפיע סוג סוכר על קצב תסיסה

2. כיצד משפיע ריכוז סוכר על קצב תסיסה

3. כיצד משפיע ריכוז שמרים על קצב תסיסה

ביצוע של אחת מהשאלות

 

קבוצה אחת תבדוק את השינוי בריכוז פד"ח לאורך זמן

קבוצה שנייה תבדוק את השינוי בריכוז גלוקוז

קבוצה נוספת תבדוק את השינוי בpH

באמצעות דטה לוגר ובאמצעות מקלונים – לסוכרים וpH, וטיטרציה

לפד"ח

23.9

2.

הצעת שאלות חקר בנושא תסיסה,

1. כיצד משפיע סוג סוכר על קצב תסיסה

2. כיצד משפיע ריכוז סוכר על קצב תסיסה

3. כיצד משפיע ריכוז שמרים על קצב תסיסה

ביצוע של אחת מהשאלות

 

קבוצה אחת תבדוק את השינוי בריכוז פד"ח לאורך זמן

קבוצה שנייה תבדוק את השינוי בריכוז גלוקוז

קבוצה נוספת תבדוק את השינוי בpH

באמצעות דטה לוגר ובאמצעות מקלונים – לסוכרים וpH, וטיטרציה

לפד"ח

30.9

3

הגבנת חלב פרה

הגבנת חלב סויה לטופו

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

קזאין,רנין, pH,חומצה, סטרטר

14.10

3

הגבנת חלב פרה

הגבנת חלב סויה לטופו

 

קזאין,רנין, pH,חומצה, סטרטר

21.10

4

הכרות מעמיקה עם המושג pH,

בדיקת הpH  של מזונות וחומרי ניקוי ומיונם

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

חומצה, בסיס

יוני הידרוניום, יוני הידרוקסיל

אינדיקטור לחומצה/בסיס

4.11

4

הכרות מעמיקה עם המושג pH,

בדיקת הpH  של מזונות וחומרי ניקוי ומיונם

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

חומצה, בסיס

יוני הידרוניום, יוני הידרוקסיל

אינדיקטור לחומצה/בסיס

11.11

5

ייצור אנטיביוטיקה ע"י חיידקים

אנטיביוטיקה, הילה

17.11

5

ייצור אנטיביוטיקה ע"י חיידקים

אטיביוטיקה, הילה

25.11

6

פירוק אבות מזון ע"י חיידקים או אבקת ביו

אנזימים

2.12

6

פירוק אבות מזון ע"י חיידקים או אבקת ביו

אנזימים

9.12

7

סוכרת – הכרת המחלה

ואופני הטיפול, בביוטכנולוגיה מסורתית ומודרנית.

הורמון, קולטן, אינסולין

Type A

Type B

23.12

7

סוכרת – הכרת המחלה

ואופני הטיפול, בביוטכנולוגיה מסורתית ומודרנית.

 הורמון, קולטן, אינסולין

Type A

Type B

30.12

8

הפקת DNA מתאי בצל

הרצה על ג'ל של מקטעי DNA

אנזימי רסטריקציה

6.1

8

הפקת DNA מתאי בצל

הרצה על ג'ל של מקטעי DNA

אנזימי רסטריקציה

 


למעלה הדפסה שלח RSS Bookmark and Share

החדשות
(27/11/14)
שינויי מערכת יום ו 28.11
למידע נוסף

(25/11/14)
תאריכי מועדי ב' הקרובים בכל המקצועות (לא כולל מתמטיקה ואנגלית)
שכבת יוד - 17.12
שכבת יב - 4.12


(14/11/14)
לוח בגרויות חורף
למידע נוסף

(10/11/14)
איגרת תשלומי הורים לשנה"ל תשע"ה
למידע נוסף

(04/11/14)
לתלמידי יא' יב'
תלמידים המעוניינים לגשת שוב לבחינת בגרות במועד חורף הקרוב לצורף שיפור הישגיהם מתבקשים להגיע בדחיפות למזכירות בית הספר ולהירשם.המועד האחרון לרישום בבית הספר הוא – 19/11/14.


(01/09/14)
מפת חדרים חטיבה עליונה תשע"ה
למידע נוסף

ארכיון חדשות


הסרטונים
כל הסרטים

חיפוש באתר




תיכון קציר - רחובות

כל הזכויות שמורות לאוריג`ין בע"מ פותח ע"י schooly אתרים לבתי ספר