עמוד הבית
אודות
דבר מנהלת הקריה
לוח צלצולים
מחטיבות לתיכון לב
מעבר מהחטיבות לתיכון
תקנון חטיבה עליונה
מקצועות לימוד
אזרחות
אנגלית
ביולוגיה
ביוטכנולוגיה
גיאוגרפיה
היסטוריה
הנדסת תוכנה
כימיה
לשון
מדעי החברה
מדעי המחשב
מוסיקה
מחול
מתמטיקה
ניהול עסקי
ספורט
ספרות
ערבית
פיסיקה
פסיכולוגיה
תקשורת
תנ"ך
כיתת נחשון
אודות תוכנית נחשון
תנאי קבלה
מידע שימושי
טפסים
נוהל ערעור על ציון מבחן בגרות
טל לנוער במצוקה
מרכז בגרויות לתלמידי קרית עקרון
צור קשר

כל הדפים

מקצועות לימוד

ביוטכנולוגיה

כיתה י

תוכנית מעבדות


 

תוכנית שעורי מעבדה לתלמידי י ביוטכנולוגיה

התאריך

מספר שעור

נושא המעבדה

מושגים

9.9

1- כיתתי

הצגת תוכנית שנתית

ביוטכנולוגיה מסורתית לעומת

ביוטכנולוגיה מודרנית

הרצאה בנושא :

נשימה ותסיסה

ביוטכנולוגיה מסורתית

נשימה אירובית

נשימה אנאירובית

תא אאוקריוטי,

 תא פרוקריוטי

שמרים

חיידקים 

16.9

2

הצעת שאלות חקר בנושא תסיסת ענבים

1. כיצד משפיע סוג סוכר על קצב תסיסה

2. כיצד משפיע ריכוז סוכר על קצב תסיסה

3. כיצד משפיע ריכוז שמרים על קצב תסיסה

ביצוע של אחת מהשאלות

 

קבוצה אחת תבדוק את השינוי בריכוז פד"ח לאורך זמן

קבוצה שנייה תבדוק את השינוי בריכוז גלוקוז

קבוצה נוספת תבדוק את השינוי בpH

באמצעות דטה לוגר ובאמצעות מקלונים – לסוכרים וpH, וטיטרציה

לפד"ח

23.9

2.

הצעת שאלות חקר בנושא תסיסה,

1. כיצד משפיע סוג סוכר על קצב תסיסה

2. כיצד משפיע ריכוז סוכר על קצב תסיסה

3. כיצד משפיע ריכוז שמרים על קצב תסיסה

ביצוע של אחת מהשאלות

 

קבוצה אחת תבדוק את השינוי בריכוז פד"ח לאורך זמן

קבוצה שנייה תבדוק את השינוי בריכוז גלוקוז

קבוצה נוספת תבדוק את השינוי בpH

באמצעות דטה לוגר ובאמצעות מקלונים – לסוכרים וpH, וטיטרציה

לפד"ח

30.9

3

הגבנת חלב פרה

הגבנת חלב סויה לטופו

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

קזאין,רנין, pH,חומצה, סטרטר

14.10

3

הגבנת חלב פרה

הגבנת חלב סויה לטופו

 

קזאין,רנין, pH,חומצה, סטרטר

21.10

4

הכרות מעמיקה עם המושג pH,

בדיקת הpH  של מזונות וחומרי ניקוי ומיונם

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

חומצה, בסיס

יוני הידרוניום, יוני הידרוקסיל

אינדיקטור לחומצה/בסיס

4.11

4

הכרות מעמיקה עם המושג pH,

בדיקת הpH  של מזונות וחומרי ניקוי ומיונם

הדגמה של מיץ כרוב כאינדיקטור לבסיס חומצה

חומצה, בסיס

יוני הידרוניום, יוני הידרוקסיל

אינדיקטור לחומצה/בסיס

11.11

5

ייצור אנטיביוטיקה ע"י חיידקים

אנטיביוטיקה, הילה

17.11

5

ייצור אנטיביוטיקה ע"י חיידקים

אטיביוטיקה, הילה

25.11

6

פירוק אבות מזון ע"י חיידקים או אבקת ביו

אנזימים

2.12

6

פירוק אבות מזון ע"י חיידקים או אבקת ביו

אנזימים

9.12

7

סוכרת – הכרת המחלה

ואופני הטיפול, בביוטכנולוגיה מסורתית ומודרנית.

הורמון, קולטן, אינסולין

Type A

Type B

23.12

7

סוכרת – הכרת המחלה

ואופני הטיפול, בביוטכנולוגיה מסורתית ומודרנית.

 הורמון, קולטן, אינסולין

Type A

Type B

30.12

8

הפקת DNA מתאי בצל

הרצה על ג'ל של מקטעי DNA

אנזימי רסטריקציה

6.1

8

הפקת DNA מתאי בצל

הרצה על ג'ל של מקטעי DNA

אנזימי רסטריקציה

 



רחוב דב קליין 1, רחובות

טלפון: 08-9476526

פקס: 08-9460179
כל הזכויות שמורות לאוריג`ין בע"מ פותח ע"י schooly אתרים לבתי ספר